Veelgestelde vragen

Een personal trainer traint met jouw 1 op 1 op één locatie. Of dit nu binnen of buiten is, in een sportschool of in een crossfit box. Je personal trainer is aanwezig en direct beschikbaar voor feedback op je oefening, hulp en aanmoediging. Daarnaast kan hij of zij je ook een schema geven om zelf te trainen.

Naar een Online coach stuur je filmpjes van de trainingssessie. Deze worden daarna bekeken en krijg je op een later tijdstip feedback. Vaak is het workout schema wat algemener en niet specifiek alleen op jou gericht. Een schema van een Personal Trainer is dat wel, en kan ook veranderd worden de dag zelf moet dat nodig zijn

Alhoewel Personal Trainer geen beschermde titel is, en iedereen zich zo kan noemen, kan je wel verschillende opleidingen volgen, die een diploma op MBO of HBO niveau geven. Het NASM diploma is daar een van. Dat maakt dat ik, als personal trainer, niet alleen ervaring heb in het sporten zelf, maar ook kennis van het lichaam, bepaalde aandoeningen en hoe ik effectief een programma in elkaar kan zetten voor verschillende sporters (van beginnend tot gevorderde athleet).

Als je alleen sport heb je die kennis niet zomaar, en zul je daar naar op zoek moeten of je bent gebonden aan de standaard schema’s in de sportschool.
Daarnaast is een Personal Trainer er ook om je te stimuleren te komen sporten, door te gaan als je denkt dat je niet meer kan, en elke sessie weer interessant te maken.

Jazeker, ook na je 55ste kun je Personal Training volgen bij mij, de sessies worden aangepast op jouw niveau en kunnen en daarnaast houd ik ook rekening met kwaaltjes die vaak op latere leeftijd om de hoek komen kijken zoals hartaandoeningen, artrose, osteoporose, rugproblemen, versleten heupen of knieën etc.

Hoeveel sessies je nodig hebt ligt volledig aan je doel en de rede van een Personal Trainer. Wil je 40kg afvallen zal je langer nodig hebben dan iemand die weer wil opbouwen na een vlotte zwangerschap en bevalling zonder complicaties.

In principe koop je bij mij 10 lessen van 1 uur in één keer. Je traint gemiddeld 1 uur in de week met mij.

Sommige mensen willen meer en trainen 2 keer per week, of hebben een apart schema waar ze mee aan de slag gaan in een sportschool, buiten of in de Crossfit box

Personal Training kan helpen met verschillende dingen van mijn klanten hoor ik de volgende variaties

  • Afvallen
  • Opbouwen na een langdurige ziekte
  • Herstel bij een blessure
  • Fit worden
  • Lekker in je vel zitten
  • Weer mee kunnen doen met je eigen sport
  • Afkomen van bepaalde kwaaltjes
  • Motivatie

Natuurlijk kun je een aantal dingen ook alleen bereiken, maar een Personal trainer is er specifiek voor jou en helpt je deze doelen te bereiken. Hij of zij kan je handvatten geven en je motiveren door te gaan als je de motivatie kwijt bent

nl_NL
Scroll naar top