Fit tijdens de en na de Zwangerschap

PowerMama

Power Mama is een gecertificeerd programma dat ontwikkeld is door Core Academy. De oefeningen zijn gebaseerd op Crossfit in samenspraak met bekkenspecialisten en zijn gescaled naar mogelijkheden voor zwangeren, net bevallen moeders of dames met zwangerschapsgerelateerde problemen zoals urineverlies, diastase recti (wijking van de buikspieren) of bekkenpijn.

De Power Mama cursussen worden gegeven door Eline Vring (dat ben ik!).  Voorheen liep dit via Crossfit071, maar wegens de ruimte tijdens de COVID-19 zorg ik zelf voor een gepaste locatie! Ik heb de YVLO Zwangerfit docent® opleiding gedaan en de PowerMama level 2.

Door mijn ervaring van de afgelopen jaren en samenwerking met verschillende fysiotherapie praktijken kan ik je goed begeleiden tijdens en na de Zwangerschap

Splitsing Zwangere en Nieuwe Moeders

De afgelopen twee jaar heb ik gemixte groepen gedraaid. Dit was altijd erg gezellig, informatief en nuttig voor alle dames. Ik heb echter gemerkt dat het met lesgeven soms wat minder soepel loopt. Vooral ook omdat je andere aanpassingen doet voor iemand die zwanger is dan voor iemand die al bevallen is. Vandaar dat ik heb besloten twee lessen te geven. Een voor zwangere Dames en een voor de net bevallen moeders.

Zwangere

Je bent zwanger en wil graag blijven sporten, de afgelopen periode heb je rond gekeken op internet, maar de meeste mogelijkheden vind je te kalm? Dan is het PowerMama programma echt iets voor jou!

Het programma is ontwikkeld vanuit de Crossfit, waardoor elke les er anders uitziet en je ook elke week nieuwe oefeningen krijgt. Tijdens de lessen gaan we dieper in op dingen die je met sporten wel kunt doen tijdens de zwangerschap, wat je beter achterwege kunt laten en waar moet je opletten met sporten.

Als er behoefte aan meer informatie over de bevalling is kan er ook een tijdstip met een informatie uur worden georganiseerd waarbij we daarop dieper ingaan

Wat houdt het in?

Nieuw Cursus Zwangeren / Sporten na de zwangerschap:

Hoeveel: 8 lessen van 1 uur
Prizing: €120,00
Waar: Y-fit, Admiraal Banckertweg 2-B, Leiden
Start: Zaterdag 12 December
           Start tijd nieuwe moeders: 8:30
           Zwangere dames: 10:00
Sportmomenten: 12dec, 19dec, 2 jan, 9jan, 16jan, 23jan, 30jan, 6 feb

Sporten na de Zwangerschap

Na 6 weken krijgen de meeste vrouwen weer groen licht om te gaan sporten. Tijdens de zwangerschap en je bevalling zijn er echter behoorlijk wat dingen veranderd. Wat kun je nu wel doen en wat kun je nog beter even laten?

Zo kun je bijvoorbeeld beter nog even wachten met hardlopen, maar kun je wel weer rustig beginnen met je conditie op bouwen. Hoe doe je dit? Wanneer kan ik mijn eigen sport weer beoefenen? en nog meer vragen beantwoord ik tijdens deze lessen. Na een diastase check (die je zelf kan uitvoeren) gaan we sporten ieder op zijn eigen niveau zodat je na 8 weken je eigen sport weer voorzichtig kan oppakken.

en_GB
Scroll to Top